Konkurranse og vinner av SHAMPOO



Favoritt skoene mine fra Bcbgmaxazria

Jeg tenkte å lage en ny stor konkurranse! Premien får dere ikke vite ennå, men garanterer dere at dere kommer til å like det. Det er noe du kan gå med og det er aldri brukt før. Har aldri gitt vekk en så dyr gave før, så nå må dere bare kjøre på med tips! Alt du trenger å gjøre er og komme med ditt beste, men sunne middagstips. Jeg er så møkka lei de samme middagene hele tiden. Monica er ikke flink til å lage middag! Kom med et deilig, men raskt og sunt middagtips så kanskje du blir den heldige vinneren. Gjerne skriv opp en sunn dessert også, ekstra pluss.
Forresten jeg har helt glemt og kåre vinneren av budrunden på Sebastian Shampooen!
Vinneren er Linn med høyeste bud på 160,- Send meg en e-post på post@vogue-as.no

41 kommentarer

lizz_dl

06.nov.2009 kl.17:45

Mine gode og sunne middagstips må være:

KYLLINGNUGGETS MED QUINOA OG SALAT!

-Del opp kyllingbryst i biter. Vendes først i pisket egg (kan sløyfes), deretter i en blanding bestående av polenta (maisfrø), sesamfrø, paprikapulver og urtesalt (evt annet krydder). Du kan også bruke kun polenta og krydder eller kun sesamfrø og krydder.

-Stek kyllingbitene. Ikke for høy varme (det ødelegger det gode fettet i frøene)!

-Skyll quinoafrøene grundig i vekselsvis kaldt og varmt vann før du koker. Dette for å fjerne saponinet som ligger utenpå frøene. Deretter koker du frøene i 10 minutter og lar den deretter stå og hvile i 5 minutter. Bruk ca dobbelt så mye vann som frø når du koker. Bland i eksempelvis rosiner og urtesalt (smak selv).

-Server med salat og grønnsaker evt. saus

Denne oppskriften har jeg funnet på senseoflife.blogg.no - veldig mye sunt og fristendes der :)

En annen god oppskrift:

KYLLINGSUPPE MED KOKOSMELK

1 kyllingfilet i strimler

1 løk

2 fedd hvitløk

1 rød paprika

En middels stor brokkoli

2 buljongterninger av kylling

1 boks kokosmelk

1 liter vann

Salt, pepper og karri

Brun ris

FREMGANGSMÅTE

Kok brun ris etter anvisningen på pakken.

Stek kyllingstrimlene ? legg til side.

Hakk løken i biter, knus hvitløksfeddene, rens og hakk ingefær i små biter. Hell dette i en kjele sammen med olivenolje.

La det surre seg mykt på svak varme.

Ha oppi strimlet paprika og la dette surre litt i oljen.

Ha i buljongterningene, vannet og kokosmelken.

La dette surre sammen på svak varme i 3 minutter, smak til med salt, pepper og god

karri.

Brokkoli i små, små buketter has i suppen.

Ha i det ferdig stekte kyllingkjøttet. La det hele koke sammen i 5 minutter.

Denne suppen er VELDIG GOD =))

Håper du syntes noe av dette var fristendes!

Emma Lovise

06.nov.2009 kl.17:55

Likte antrekket!

Niries blogg

06.nov.2009 kl.18:02

Mitt middagstips er spaghetti med fløtesaus.

Er så ufattelig lei den gamle vanlige spaghetti bolognaise, derfor har meg og kjæresten skapt dennne fantastiske sausen til, med stor inspirasjon fra mat jeg spiste i roma.

Denne sausen er et under, den er SÅÅ god!

FREMGANGSMÅTE:

kok opp spaghetti

sett på en stekepanne.

Hell fløte (kremfløte eller matfløte ut ifra hvor sunt du vil ha det) i stekepanna

Dryss litt av natvigs krydderblanding, aromat, kjøtt&grillkrydder og oregano over fløten. Smak deg fram til hvor sterk du vil ha den.

Riv opp ost

Serveres varmt med ost på toppen og salat ved siden av! Delicious! :D

veldig godt med vinen : riesling cabinette til!

Veronika

06.nov.2009 kl.18:02

Har ingen eksakt oppskrift, men du som er så opptatt kan ikke ha mye tid til og lage mat,

derfor anbefaler jeg wok!, her er det mange forskjellige varianter og velge i , i buttiken har de ferdige pakker med krydder, ris osv i. Du trenger kun og tilsette det kjøttet og de grønnsakene du vil bruke. Her kan også ferdige poser med wok grønnsaker brukes.

Til dessert anbefaler jeg smoothies i forskjellige varianter, sunt og knallgodt! Det er også veldig godt med fruktsalat av ananas, banan og druer blandet sammen med vaniljekesam over.

Håper du vil like tipsene!

God helg! :)

Tina

06.nov.2009 kl.18:04

Wok med kylling, biff eller svin med ris eller nudler til! :)

Til dessert; fruktsalat =)

Melissa

06.nov.2009 kl.18:11

kyllingfile med salat og ris. namnam!

Tina Elise

06.nov.2009 kl.18:13

Min hverdagswok:

Kyllingfilet

Løk

Paprika

Purre

Hermetiske grønne erter

Raspet gulrøtt

Ris (event. nudler)

Rapsolje

Soyasaus

Seltin og pepper

Kok risen (jeg koker 3 kopper ris og 6 kopper vann, litt seltin)

Skjær kylling og løk i strimler. Varm opp wok med litt rapsolje.

Ha i kyllingen - og løken. Stek til kyllingen er gjennomstekt. Nå kan du ha i resten av grønnsakene - la de surre ett par minutter før du har i risen. Vend alt forsiktig til alt er blandet skikkelig. Nå smaker du til med noen spiseskjeer god soyaolje, seltin og grovmalt pepper.

Her kan du bruke de ingrediensene du har i kjøleskapet. Jeg bruker ofte nudler i stedet for ris.

Et annet tips! Superrask middag:

kyllingfilet stekes i rist i stekeovnen, krydre etter smak

legg paprika, løk, purre og cherrytomater i en liten form i ovnen og stek samtidig med fileten

1 boks chilibønner varmes i mikro.

Eller:

TACO-SALAT

200g kyllingkjøttdeig

60g finello light

1,5dl mager kesam

1/2 gl salsa

kinakål

paprika

mais

agurk

løk

pernille

06.nov.2009 kl.19:13

så gøy med konkurranse!

hvor mange oppskrifte kan man legge ut?

KYLLING-WRAP:

fullkorns wraplefser

salat

agurk

tomat

paprika

mais

(her kan du ta alle grønnsakene du liker:-))

lett rømme

kylling kjøttdeig

taco/fajitas krydder

lett gulost raspet

taco/fajitas saus

stek kylling kjøttdeigen og ha over krydderet med litt vann

kutt grønnsakene og legg i lefsene

Sunt, raskt og koselig å lage og spise med andre

Thea

06.nov.2009 kl.19:20

hei :) mitt sunne middagstips er noe som heter gyros. det er kylling i grove pitabrød. du skjærer opp kylling enten filet eller vanlig kylling, du kan også f, eks ha taco krydder eller annet krydder som du liker i også har de grønnsakene du vil ha opp i . kjapt og lage og sunt og spise :)

Silje Iren

06.nov.2009 kl.19:44

Hei Monica:) Skjønner godt du synes det er kjedelig å lage middag,og det blir veldig fort ensformig.. Mitt tips til deg er Pitabrød med salat,spekeskinke og gorgonzola ost;)Dette er veeldig enkelt,kjapt og veldig godt! Like greit som middag og som lunsj!

Du trenger: Pitabrød, salat(hva du liker best..Det er veldig godt med ruccola miks), spekeskinke og gorgonzola ost (blå castello)

Du forvarmer ovnen på ca 200grader, så setter du i pitabrødene i ovnen i 6 min:)Så fyller du pitabrødene lagvis med salat,osten og spekeskinken..Kan det bli lettere? Det tar cirka 6 min bare;)

Lykke til, og bon apetitt;) God helg Monica!

<3 Marit

06.nov.2009 kl.20:04

Kyllingstrimler stekes i olje og krydres godt m/ salt, pepper og chicken & steak krydder.

Yasmin ris kokes etter oppskrift på pakningen.

Sausen som brukes heter ''bretagne kyllingsaus'' og er fra Toro. Koketid i kun 2 minutter!

En enkel salat kan også serveres til.

Enkelt og lage, sundt, og smaker kjempegodt!

Håper forresten du velger meg, har aldri vunnet en konkuranse på blogg før. Vinner aldri konkuranser. Lykke til!

<3 Marit

06.nov.2009 kl.20:05

Kyllingstrimler stekes i olje og krydres godt m/ salt, pepper og chicken & steak krydder.

Yasmin ris kokes etter oppskrift på pakningen.

Sausen som brukes heter ''bretagne kyllingsaus'' og er fra Toro. Koketid i kun 2 minutter!

En enkel salat kan også serveres til.

Enkelt og lage, sundt, og smaker kjempegodt!

Håper forresten du velger meg, har aldri vunnet en konkuranse på blogg før. Vinner aldri konkuranser. Lykke til!

06.nov.2009 kl.20:29

hvitløksbrød med rekesalat til:)
Mitt beste middagstips er Kylling filetter som du deler nesten helt igjennom og fyller med ost, da trenger du nemlig ikke saus. Stek dem etter at de har hatt ost i, wok så friske grønnsaker, som gulrot, sukker erter, ananas, løk, purre, paprika mini mais og diverse andre grønnsaker du liker.

Kjapt og sunn middag med saftig kylling uten saus!

Anne Lise - lyst på ny header?

06.nov.2009 kl.21:15

Denne retten er enkel, rask, sund og kjempe god!

Scampi:

ingredienser:

- scampi

- rucula

- chili

- hvitløk

Fremgangsmåte:

Først tiner man scampiene og skreller dem.

Så finkutter man chili og en båt med hvitløk.

Deretter steker man scampiene sammen med chili og hvitløk.

På slutten tilsetter man salt, pepper og rucula.

Passer bra sammen med ris.

Tips: er også kjempe godt å tilsette kokusmelk!

Hilsen Anne Lise Arnesen - www.anli.blogg.no

Annette

06.nov.2009 kl.21:30

MIDDAGSTIPS

Pastasalat

du trenger:

pasta

noen salatblader

1 bogskinke

3 epler

1 halv agurk

1 hvitløk

1 matfløte

1 1/2 majones

Fremgangsmåte:

kok pastaen.

finn en stor bolle, der putter du oppi all grønnsakene ( - hvitløken)

. hakker de opp altså.

så finne du et litermål. der heller du oppi matfløte og majones.

blander det sammen. knus hvitløk å bland sammen.

når pastaen er ferdig putt den oppi bollen med grønnsakene.

hell matfløten m majones og hvitløk oppi og rør det sammen.

Voila:)

KJEMPEGODT! og veldig enkelt å lage!

Marte

06.nov.2009 kl.21:41

For de som er lei av tunge og trøtte middager! Denne er fantastisk. Uten kjøtt, men en kan selfølgelig ha f.eks kylling til. Må prøves:=)

Grønnsakskarri

4 personer

4 gulrøtter

2 medium store søtpoteter (ca. 400 g)

1 persillerot

2 ss rapsolje

2 løk, jeg bruker 1 gul og 1 rød

4 fedd hvitløk

2 paprika, jeg bruker 1 rød og 1 oransje

1 squash, jeg bruker både gul og grønn

2 røde chili

2 dl vann

2 ss peanøttsmør

1 ss tomatpuré

1 ss fiskesaus

1 ss soyasaus

skall og saft av 1 lime

2 cm fersk ingefær eller 1/2 ts tørket

4 dl kokosmelk

1 ts sukker

1 ts salt

pepper

Skrell rotgrønnsakene og del dem i 1 centimeter store terninger. Ha det i en gryte sammen med rapsoljen og la det surre på medium varme i 4−5 minutter. I mellomtiden deler du løken i litt grove biter og grovhakker hvitløken. Også paprikaen og squashen skal ende opp i ca. 1 cm store terninger. Del chilien i to på langs og skrap ut frøene. Finhakk chilien. Ha det oppi gryta.

Kok opp vannet. Ha peanøttsmøret i en bolle og hell det kokende vannet over. Rør det ut. Tilsett tomatpuréen, fiskesausen og soyasausen. Vask limen godt i varmt vann før du river skallet på den fineste siden av rivjernet. Bare ta med det grønne.

Bruk en teskje til å skrape vekk skallet på ingefæren og riv også den på den fine siden av rivjernet. Ha både limeskall og -saft, samt ingefæren i bollen og bland det sammen. Tøm det over i gryten.

Det er opp til deg om du bruker hel- eller halvfet kokosmelk. Konsistensen blir litt tykkere med den helfete varianten, men halvfet fungerer også veldig bra. Hell den i gryta. Sett på et lokk og la det hele koke opp. La det småkoke i 25−30 minutter.

Ha i sukkeret og smak til med salt og pepper. Både soyasaus og fiskesaus er salt, så smak for all del på karrien før du salter.

Serveres med ris. Her har jeg kokt brun ris og tilsatt ristede pinjekjerner og litt fersk timian.

Ane

06.nov.2009 kl.21:52

Heihei (:

Jeg vil virkelig anbefale kyllingfilet med cashewnøtter.

Du trenger;

Ris (mål står som oftest bak på pakken)

Kyllingfilet

1 pk cashewnøtter

bambusskudd

2 ss soya saus

1 purreløk

Følg annvisningen bak pakken med ris.

Del kyllingfiletene og ha de i en stekepanne. Når de er gjennomstekt ha i oppskåret purreløk og bambusskudd i. La det surre i 3 minutter. Ha i cashewnøttene og soyasaus og la det å surre i 3 minutter.

line

06.nov.2009 kl.22:20

Vegetarlasagne!

1 løk, 1 squash, en boks hakkede tomater,2-3 dl skummet melk, en boks kidney bønner, lasagneplater, ost.

Kutt løk og squash opp i biter, stek i noen minutter i panna. Fyll på med tomatsaus og melk. Varm opp og la småkoke i ca 5 min. Krydre med ønsket krydder(basilikum, oregano, chili). Tilsett bønner. Legg lagvis i ildfast form med lasagneplater, gjerne fullkorn. Strø ost på toppen, jeg bruker finello light 14% fett. Sett midt i ovnen og stek i ca 30 min på 200 grader. NAMMI!

Dessert: Bakt banan med mager vaniljekesam!

Kutt opp banan i biter og krydre med kanel og kardemomme. Legg i folie og bak i ovnen i ca 15min. Legg i en skål sammen med en desj vaniljekesam og strø litt nøtter over, evt litt solfrokost!

Susanne Kingswick

06.nov.2009 kl.22:21

Hva er bedre med en forfriskende wok, der du kan bruke de grønnsakene som du er glad i?

I tillegg kan du også bruke biff eller kylling. Dette er noe jeg elsker, og det er sunt!

pia

06.nov.2009 kl.22:37

kJØP TAKE AWÄY

Therese

06.nov.2009 kl.22:52

Chilli Con Carne (sterk og veldig go') Alt steikes i teflonpanne etter denne rekkefølgen:
1 pakke karbonadedeig (400 g)
1 løk
1 fedd hvitløk
1 boks hvite bønner i tomat
1 boks hermetiske tomater
1 rød paprika
1 ss chilipaste
Krydre til slutt med salt, pepper og oregano.
Lykke te!:)

Frøken Synnøve:)

06.nov.2009 kl.23:14

Deilig og sunn middag med laks - en ny opplevelse av det å spise fisk. Har ikke selv vært så glad i fisk før, men dette er HERLIG:)

Dette er for 2 personer:

Legg 3 laksefilleter (skinn og benfri) som du legger i rå (frossen eller fersk) i en ildfast form. Sammen med den nye Toro miks for ovnsgratinert laks. Du følger oppskriften til denne sausen bakpå pakken. Men i tillegg steiker du lett de grønnsaken du liker godt lett i en stekepanne og legger de rundt fisken, før du tømmer sausen over fisken. Jeg kan anbefale å steke litt løk, champingiong, og paprika det er kjempegodt:)

Jeg pleier å bruke creme freshe ekstra lett i sausen - denne smaker slettes ikke værst!! Har du tre stykker med fisk som dette blir du mett, uten ekstra karbohydrater som feks ris, pasta og poteter ville gitt. Eventuelet kan en koke litt fullkornsris:)

Dette er en kjempefin måte å få omega 3 naturlig.

Ellers kan jeg anbefale deg denne tomatsalaten som kan kombineres til det meste fra fisk, kylling, grillmat, tapas osv :)

Tomatsalat: (2 personer)

5-6 store modne tomater, skjæres i båter.

Hakk en liten rødløk, bland løken lett sammen med tomatene.

Hell over olivenolje til du ser det blir nok.

Til slutt blander du inn litt basillikum (fersk eller krydder) det er absolut best dersom du har en fersk plante :)

Til slutt dessert: skjær opp litt fersk ananas, jordbær, blåbær en banan (eller den frukten du synes er best), og ha litt vanlijekesam ved siden (den lette typen). HERLIG!!

Lykke til :)

Vero

06.nov.2009 kl.23:25

Mitt sunne middagstips er:
Fullkorns pitapizza:
du trenger :
*fullkorns pitabrød
*svinekjøtt/kylling (det du vil ha selv)
*tomatpurê
*ost
*tomat
Legg tomat purêen på pita'en, legg deretter det stekte kjøttet oppå, med tomatringer og ost oppå. Og selvsagt kryde med det du vil ha! (jeg marinerer ofte kjøttet med olje, hvitløk, papirka krydder, salt, pepper og fersk oregano) Deretter inn i ovnen på 180 grader i 8-10 minutter.
med salaten du liker best til! raskt, enkelt, sunt og ikke minst døds godt!
Dessert: (lett) vanilje kesam med hakkede mandler og litt sjokolade. :)
Lykke til! :)

silje

06.nov.2009 kl.23:36

Fullkornspasta med Cherry tomater, Mozarella, Parmaskinke, Ruccula salat og sorte oliven.

Du trenger kun å koke pasta, resten serveres skyllet og oppskåret.

Tilbehør: Rød pesto (mye bedre enn grønn) og/eller Creme balsamico)

Veldig enkelt, sunt og smakfult.

Dessert: Forskjellig frukt med vanilje youghurt!!!

Bon appetit;-)

Martine

06.nov.2009 kl.23:45

Kylling wok med grønnsaker.Raskt, enkelt, sundt og godt!:)

Og fruktsalat med eller uten vaniljesaus til dessert,

supergodt!

Man bare kutter opp, eple, pære, banan, appelsin osv, så tar man litt vanilje saus til.

Vilde T

07.nov.2009 kl.01:37

Tunfiskkaer:

Ingredienser du trenger:

* Tunfisk i vann

* Havregryn

* Linfrø

* Egg

* Hvitløk (valgfritt)

* Chili (valgfritt)

Hvordan du lager kakene:

* Finn fram en bolle (eventuelt en skål i god størrelse) og en skjei.

* Ta lokket av tunfiskboksen(e) og hell ut alt vannet.

* Legg all tunfisken du skal bruke i bollen.

* Hell godt med havregryn oppi bollen/skålen (må ta det på øyemål).

* Strø godt med linfrø over.

* Ta tre (hvis du bruker to bokser med tunfisk) eggehviter oppi.

* Finhakk ett fedd med hvitløk og legg oppi.

* Finhakk ca en chili og legg oppi.

* Rør godt med skjeien.

* Ta litt olivenolje i en varm steikepanne.

* Form "deigen" til små, flate baller med den ene hånden og skjeien.

* Legg en og en på steikepannen.

* Når kakene er gyllen brun skal de snues.

Som tilbehør kan du bruke diverse grønnsaker. Gjerne woke/steike gulrot, brokoli,

minimaiskolber, løk, sjampingjong, paprika og bambusskudd.

Groi Nundal

07.nov.2009 kl.01:59

WOK MED KYLLING! Enkelt og sunt. Ta de grønnsakene du vil ha i en stekepanne og stek sammen med kylling. Når du steker er det lurt å bruke olje, ikke smør, olje er mye sunnere enn vanlig stekesmør. Et lite tips! :)

Linda-Mari

07.nov.2009 kl.12:40

TACOGRATENG

Tilberedningstid: ca. 20 min.

Antall porsjoner: 4

Dette trenger du:

600 g kyllingkjøttdeig

1 ss margarin til steking

1 pose tacokrydder

1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks

3 tomater

1 glass tacosaus

125 g hvitost

1 pose Tacochips eller nachos

Slik gjør du:

Sett ovnen på 225 grader. Stek kjøttdeigen. Ha på tacokrydder og

følg anvisning på posen.

Fordel tacochips i en ildfast form, ha kjøttdeig, ananas, og tomater over.

Hell over tacosausen og dryss over revet ost.

Stek gratengen midt i ovnen i 15 minutter til osten har fått gylden farge.

Serveres med salat og créme fraîche.

Emilie!

07.nov.2009 kl.12:55

Sunt, godt og raskt middagstips er stekt ris. Du kan selv velge hva du vil ha i den, men jeg anbefaler deg disse ingrediensene som inneholder masse vitaminer og proteiner.

MIDDAG (STEKT RIS):

- Ris

- Grønsaker (gjerne en sånn ferdigpose)

- (Egg)

- Olje

- Kylling og/eller Bog skinke

Det eneste du gjør er å varme en wok panne, ha i litt olje. (knus eggene/egget oppi pannen). Skjær opp skinken og ha den i, sammen med kyllingen. Kok opp ris og til slutt tilsetter du grønsaksblandingen og risen. La det steke til det ser ferdig ut, og vips så har du en fiks ferdig middag. Mengden bestemmer du selv.

DESSERT (FRUKT SMOOTHIE):

- Banan

- Blåbær

- Bringebær

- Jordbær

- Bjørnebær

- Naturell yoghurt

Ha alt i en mikser og bland godt. Mengden bestemmer du selv.

NB: Det som er så fint med smoothie er at du kan mikse dine egne favoritter, men for å få en sunnest mulig smoothie anbefaler jeg å droppe is,oboy-pulver el. og heller ta masse bær med vitaminer i. Appelsiner, bjørnebær og blåber er vitaminbomber. Et annet dessert tips er Fruktsalat med mager vaniljekesam (bare 2,4g fett).

Malin

07.nov.2009 kl.14:02

En sunn middag:

Stek en løvbiff på stekepannen UTEN smør eller olje (alt av rødt kjøtt trenger ikke å stekes i olje eller smør)

Deretter hakker du opp til din favorittsalat som t.d. kan være tomat, løk, agurk, salat og litt paprika.

Dressing: 1 spiseskje mager kesam, 3 fedd hvitløk, salt og pepper. Miks dette sammen til en passelig rennende dressing.

Dette er en sunn, proteinrik, veldig rask og fantastisk god middag. Uten karbohydrat!

2. sunn middag:

Lag wok! Bruk paprika (rød, gul og grønn) brokkoli, asiatisk hermetisk boks med wok blandingsgrønnsaker. Unngå grønnsaker som er proppet full av karbohydrater (som t.d. gulerøtter, mais, ananas ect <- alt for mye druesukker og karbohydrat i!)

Dessert 1

Bruk en stor spiseskje vanilje kesam. Varm en håndfull frossne bringebær, og frossne blåbær (<- sunt og fullt av antioksidanter :) ), ta en håndfull nøtter (helst u/saltede nøtter, men saltede kan gå, spesiellt dersom de er saltet av havsalt), miks dette sammen for hånd, og du har en nydelig NYDELIG og SUNN dessert.

Dette kan også fryses og spises som is! Nammi!

Dessert 2

For å unngå søtsug etter en salt middag, ta deg en gåtur. 15 til 30 minutt holder.

På med Ipod og dine beste sanger og gå en runde i nabolaget.

Deretter kan du eventuellt belønne deg med en frukt :))

Håper dette hjelper på!

Kostholdet her er uten karbohydrater (eller i SMÅ mengder), som er en særs effektiv måte å holde ett sundt kosthold på. Eg har prøvd meg uten karbohydrater i over 2 månder nå,

og resultetet er strålendes ;)

Håper dette var til nytte :))

Digger bloggen din =)

Silje

07.nov.2009 kl.17:40

Frokost:

litt cornflakes, havregryn, melk/biola, og 1 appelsin (en sunn og meget god frokost)

Middag:

Alternativ 1.

båndspaghetti, laks filet, litt purre, spinat, salt og pepper, revet skall av sitron, kan varme opp litt fløte å ha på men ikke nødvendig, men jeg synes dt er like godt uten fløte..

Alternativ 2.

båndspaghetti, svinefilet og revet gullerot og asparges.

Alternativ 3.

poteter i skiver (med skall) stekt i ovnen på 190 grader med havsalt, eksotisk pepper sopp og paprika, disse potetene er gode intill både kylling, og all slags kjøtt.

Alternativ 4.

Båndspaghetti, med pesto, stekte tomater og scampi ( fikk dette servert på en restaurant i utlandet, og det smaker fantastisk, dette har jeg lagd mye)

Dessert:

kiwi i skiver, appelsin i båter, oppskjært pære, banan, en frukt yoghurt, sitronsaft.

( sunt og godt alternativ:-) )

Andre tips:

Poteter er sunt så lenge du spiser det med skallet på.

Oljen du steker i, skal være rapsolje dette er et sunneste alternativet.

Man skal kunn spise brød som har 5korn eller mer.

Kyllingfileten er veldig bra å spise mens kyllinlåret låret er der det er mest fett.

Valnøtter og mandler er de sunneste nøttene.

Asparges, kålrot brokkoli, og nepe er veldig bra å spise.

Pålegg skal helst være makrell i tomat, skinke, fiske pålegg eller kylling pålegg.

Håper dette kan være til nytte

også kan du gå inn på matprat.no der finner du også mange fine oppskrifter som er verdt å prøve

Lykke til Monica :-)

Marita

07.nov.2009 kl.17:53

Marita's wok.

INGREDIENSER:

1 Gulerot

1/2 Løk

3 Kylling file

1 Paprika

1 Brokoli ( Sånne små )

1 Hvitløk

Tar og kjærer opp kyllingen i småe biter tar det i en wok

med Oliven Olje når det er ferdig så tar du det over i en

skål,Du kjærer opp alle grønsakene i små'e biter tar det i

woken tar litt mere olje i. Smaker til med salt og pepper.

Du kan kjøpe en kylling pake med nudler 4,- holder mere nok

Tar det i en kasserole for seg selv og til setter med nudlene.

så tar du nudlene over sammen med grønsakene sammen med

kyllingen, også heler du sausen fra nudlene over woken men ikke for mye det skal koke vekk.. men det gir en god smak:)<3

Desert kommer jeg bare på fuktsalat, men gul fun saft bare sånn et egge glass. også kan du ha is,men ikke akuratt sunt:-P

klem klem

Mariann

07.nov.2009 kl.21:50

Middagstips:

Dette er kjapt, billig, sundt og enkelt :-)

Pitabrød med salat. Jeg pleier å kjøpe svinekjøtt, men liker du ikke det går det like greit

med kylling kjøtt. Skjer i strimler og wok de, mens du har grove eller lys pitabrød i ovnen.

Ta salat (jeg liker å bytte den ut med fersk spinat, veldig godt og sundt, koster ca 20kr for

en stor pose på kiwi) og de grønsakene du måtte ha, det er veldig godt med paprika i alle farger, plommetomater, rødløk og agurk, men her bestememer du selv hva du vil ha i

salaten. Dersom du lager stor salat kan du ha dette flere dager på rad, da tar det deg under

10 min fra du er innenfor døren til maten står på bordet. For å variere i smaken dersom du har det ofte, kan du ha i ost, fransk dressing (0% fett) eller pestodressing (3%fett)

Dette er kjempe godt, du blir mett, men ikke stappmett slik som med mye av norsk husmanskost, det går fint an å spise to pitabrød og løpe på trening eller ha det som kveldskos etter trening.

Sunne desserter: jeg er veldig glad i is, men i disse svineinfluensa tider prøver jeg å få i meg mest mulig vitaminer og antioksidater, fordi det passer veldig dårlig med studier/jobb å bli syk akkurat nå. Nå har de gode klemmentinene og appelsinene kommet, det gir litt før før-julsstemn ing. Annanas, druer epler er kjempe godt, lag gjerne en fruktsalat å ha i kjøleskapet til du blir søtsyk. Et trisk er å ha mye med c vitaminer i (feks appelsin og annanas) og blande

salaten en godt, da blir ikke eplebitene brune og kan holde seg i mange dager. Smothie

med blåbær er en anioksidantbombe, som gir styrke til slitne karrierekvinner. Dersum du

vil ha litt snacks på kvelden finnes det mange gode nøtter og tørket frukt, en del kallorier, men

alikevel bedre en chips.

Håper du likte middagstipset mitt, jeg lover at det er kjempegodt!

Martine Lillemoen

07.nov.2009 kl.21:56

Pannekaker er noe som de fleste liker. Så sunne pannekaker er midt i blinken!

Ingredienser

200 g fenalår

400 g sopp

1 ss olje

100 g mandelflak

2 ½ dl hvetemel

6 dl melk

3 stk egg

½ ts salt

3 ss finhakket friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)

Slik gjør du:

1. Hell hvetemel i en bolle. Tilsett litt melk om gangen og rør godt. Rør til slutt inn egg, salt og urter. La røren hvile i ca. 1/2 time før pannekakene stekes.

2. Fres soppen i olje til den blir gyllen. Fordel den på pannekakene som rulles sammen med noen skiver av fenalår. Dryss over mandelflak.

Tone F

07.nov.2009 kl.23:09

Hei. Mitt tips er svinekjøtt (eller kylling) som jeg steker sammen med gulrot i strimler,

sukkererter og asparges (eller andre grønnsaker som jeg har i kjøleskapet) Dette høres

kanskje kjedelig ut, men jeg steker kjøttet og grønnsakene i chili-olje, det gir en så

god smak. Jeg bruker ikke poteter til dette da jeg bruker masse grønnsaker istedet.

Legg på masse bønnespirer på kjøttet og server med sweet chili saus. Dette er så

godt, og middagen tar bare 10-15 minutter. Så min favoritt dessert, fruktsalat. Kutt

opp kiwi, appelsin, eple, druer, (etter smak) og valnøtter, serveres med lett kesam

vanilje. Mmmm, kjempegodt, sunt og ikke minst enkelt!

Anbefaler generelt å bruke olje å steke maten i. Jeg bruker hvitløksolje, valnøttolje,

peanuttolje osv. Har en hel serie jeg kjøpte på Meny. Det setter en god smak på maten :-)

ragnhildxxx

08.nov.2009 kl.09:45

Mitt forslag er quesedia ;)(Tror det er sånn man skriver det) Det er en slags tacorett.

Det er lomper eller lefser. og hovedingrediensen er en slags salsa, som du også kan få kjøpt på begerglass, men hjemmelaget er best. Ellers kan du ha både oliven, avokado og masse

annet oppi. Søk i matprat eller andre steder. :-) Kjempe kul blogg du har, blir inspirert av

deg ;)

Solbjørg

08.nov.2009 kl.12:06

Hei, her har du et middagstips og et dessertips som begge er både sunne og bra :)

Middagstips:

* KYLLINGNUGGETS MED QUINOA OG SALAT!

* Del opp kyllingbryst i biter. Vendes først i pisket egg (kan sløyfes), deretter i en blanding bestående av sesamfrø, paprikapulver og urtesalt (evt annet krydder). Du kan også bruke kun polenta og krydder eller kun sesamfrø og krydder. Alt etter hva du og dine liker best. Prøv deg frem.

* Stek kyllingbitene i kokosolje (uten smak) eller en blanding av olje og smør. Ikke for høy varme (det ødelegger det gode fettet i frøene)!

* Skyll quinoafrøene grundig i vekselsvis kaldt og varmt vann før du koker. Deretter koker du frøene i 10 minutter og lar den deretter stå og hvile i 5 minutter. Bruk ca dobbelt så mye vann som frø når du koker. Bland i eksempelvis rosiner og urtesalt (smak selv).

* Server med salat og grønnsaker.

Dessert:

Mango- og avocadosalat

* 1 stor moden mango, skjæres i biter

* 1 stor moden avocado (eller 2 små), skjæres i biter

* Strø over sesamfrø. Jeg brukte hvite, men det er enda mer dekorativt med sorte sesamfrø.

* Drypp over saft fra lime (jeg brukte sitron)

* Drypp over 2 ts olivenolje (kaldpresset extra virgin)

ingeborg

08.nov.2009 kl.20:39

Blomkål/brokkoli suppe med bacon.( enkelt og lage og sunt)

1 pk blomkålsuppe

biter av brokkoli og blomkål

stek litt beiken og dryss over.

DESSERT:

skjær opp alle slags frukter ( ka være hva som helst)

til slutt ta litt vanilje kesam over.

Solbjørg

09.nov.2009 kl.07:25

Hei igjen, ser jo at middagstipset mitt er samme som ei annen har gitt deg, vi har visst fått inspirasjon fra samme sted så jeg legger inn et nytt middagstips :)

Kylling i currysauce:

Skjær opp så mye kylling som du trenger Stekes i kokosolje. Etter en stund tilsettes 1-2 ss currypaste (prøv deg frem mens du lager), Mild, Medium Hot eller Hot, alt etter hva du selv ønsker.Ferdig currypaste fra Pataks er veldig god, kan kjøpes i innvandrerbutikker eller på Ultra. Stek et utvalg grønnsaker i kokosolje. F.eks broccoli, vårløk, gulrot, sukkererter og hvitløk. Bland kylling og grønnsaker. Tilsett en boks med kokosmelk eller mer (avhengig av hvor mye saus du vil ha). Rør forsiktig. La det surre sammen en stund, men ikke så lenge at grønnsakene blir for myke. Serveres sammen med brun ris og evt en "dæsj" med youghurt naturell.

Men beholder samme desserttipset:

Dessert:

Mango- og avocadosalat

* 1 stor moden mango, skjæres i biter

* 1 stor moden avocado (eller 2 små), skjæres i biter

* Strø over sesamfrø. Jeg brukte hvite, men det er enda mer dekorativt med sorte sesamfrø.

* Drypp over saft fra lime (jeg brukte sitron)

* Drypp over 2 ts olivenolje (kaldpresset extra virgin)

Melissa ml

09.nov.2009 kl.16:08

EN SUNN PASTATALLERKEN:

-80 gram fullkornspasta

- 1 kyllingfilet(ca 105 gram)

-Salt og pepper

-1/2-1 paprika

-1/4 broccoli

-25 gram rå, usaltede cashewnøtter

-Kok pastaen.

-Mens pastaen koker, kutt opp kyling, paprika og broccoli i passe store biter.

-Ha en liten dæsj olivenolje i en stekepanne og varm opp.

-Ha i kyllingen og stek den m litt salt og pepper i noen min før du tilsetter paprikaen og lar den frese sammen med kjøttet de siste par minuttene.

-Brokkolien koker du sammen med pastaen de siste to minuttene av koketiden.

-Dander alt på en talerken og strø over cashewnøttene.

Bon apetitte!

Skriv en ny kommentar

hits